Šampion opet na koljenima: Partizan
(foto: Partizan/Tviter)

Šampion opet na koljenima: Partizan "pokorio" Istanbul – Top 8 nije daleko

Košarkaši Partizana pobijedili su u Istanbulu ekipu Efesa sa 97:84 (11:23, 28:14, 24:27, 34:20), u utakmici 29. kola Evrolige.

Partizan je do važne pobjede u borbi za TOP 8 vodio Kevin Panter sa 19 poena, Matijas Lesor je upisao 17 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok su po 16 poena dodali Zek Ledej i Džejms Naneli (četiri skoka).

Bolji od ostalih u ekipi Efesa bio je Vil Klajburn sa 22 poena, uz osam skokova, Elajdža Brajant je postigao 16 poena, a poen manje je upisao srpski igrač Vasilije Micić, koji je zabilježio i pet asistencija.

Partizan zauzima šesto mjesto na tabeli Evrolige sa 16 pobjeda i 13 poraza, a Efes je 10. sa skorom 14/15.

 

PARNI VALJAK MELJE, NEMA STAJANJA! ⚫️⚪️#KKPartizan #EuroLeague @EuroLeague pic.twitter.com/uMVwZ7GrCL

— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) March 16, 2023

 

Efes je odlično počeo meč i već poslije četiri minuta vodio sa 4:13, nakon što je trojku postigao Klajburn.

Dvostruki uzastopni prvak Evrope nastavio je da povećava rezultat, i poslije trojke Micića na dva minuta i 21 sekund prije kraja prve dionice dolazi do plus 16 (6:22).

Poveo je domaći tim u prvoj četvrtini i sa 17 poena razlike (6:23), ali je Partizan u završnici uspio da smanji zaostatak na 11:23.

Crno-bijeli su nastavili sa serijom i početkom druge četvrtine prišli na minus šest (17:23). Poslije četiri minuta igre u drugoj dionici Partizan poenima Nanelija stiže do jednog poena zaostatka (24:25), a do prvog vođstva gostujući tim dolazi nakon slobodnih bacanja Ledeja (31:30).

Početak treće dionice pripao je Partizanu, koji je trojkom Nanelija i košem Dantea Eksuma stigao do sedam poena prednosti (44:37), ali je turski tim na polovini četvrtine poslije koša Klajburna poveo sa tri poena razlike (47:50).

Partizan je odlično šutirao sa distance tokom treće četvrtine (pet trojki), a u posljednjih deset minuta igre ušlo se vođstvom Efesa (63:64).

Crno-bijeli su do osjetnije prednosti došli šest minuta prije kraja posljednje četvrtine, nakon što su uzastopne trojke postigli Panter i Naneli (77:72), a ubrzo je tehničku grešku dobio trener Efesa Ergin Ataman.

Beogradski tim je nastavio sa dobrom igrom i poslije slobodnih bacanja Nanelija došao do dvocifrene prednosti (82:72), a ključnu trojku četiri minuta prije kraja pogađa Panter za plus 13 (85:72).

Partizan je potom kontrolisao prednost i došao do druge ovosezonske pobjede nad Efesom.

U sljedećem kolu Partizan dočekuje Olimpijakos (24. mart), dok Efes dan ranije gostuje Albi u Berlinu.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.