SPC se ponovo umiješala u izborni proces i podržava DF

Uplitanje SPC u predsjedničke izbore nikoga ne može iznenaditi!

SPC se ponovo umiješala u izborni proces i podržava DF

Srpska pravoslavna crkva svojim djelovanjem ne krije podršku koju pruža kandidatu Demokratskog fronta Andriji Mandiću u trci za predsjednika Crne Gore.

Vidjelo se to danas i kroz susret predsjednika Opštine Budva i visokog funkcionera DF-a Mila Božovića i mitropolita crnogorsko – primorskog Joanikija, gdje je, kako je saopšteno, dogovorena saradnja o organizaciji naučnog skupa o državno – crkvenom pravu u oktobru 2023. koji će okupiti eminentne pravnike iz cijelog svijeta koji se bave temom državno – crkvenog prava. Čini se da je SPC našla način da javno ne izgovori podršku, ali da svojim djelima pošalje jasnu poruku biračima ko u prvom krugu predsjedničkih izbora ima njihov blagoslov.

Kolumnista CdM-a Andrej Nikolaidis poručuje da direktno uplitanje SPC u predsjedničke izbore nikoga ne može iznenaditi.

“Crna Gora je pretvorena u metoh SPC. To miješanje daleko prevazilazi ono što je vidljivo. Komično izgledaju izjave zapadnih diplomata koji najavljuju rusko miješanje u izbore, a prešutkuju aktivnosti SPC i države Srbije. Sve je to jedno. U ovoj fazi procesa SPC favorizuje DF. U sljedećoj, favorizovaće, po potrebi, nekoga iz fiktivnog građanskog bloka. Ako neko ne razumije, Crna Gora je pod frontalnim, razornim hibridnim napadom. U onome što se zbiva, samo politički idioti i plaćene hulje ne uočavaju da napadač nastupa u više kolona, ali u punoj sinergiji”, upozorava Nikolaidis.

Prema njegovim riječima, na tom poslu svi su zajedno, svak u svojoj ulozi: SPC, Srbija, Rusija, DF, Demokrate, Evropa sad, URA.

“Paradoksalno, njihov posao ostao bi nedovršen bez pomoći takozvanih “naših zapadnih prijatelja”. Kada oni koji treba da razumiju ukapiraju da SAD i Rusija jesu u sukobu u Ukrajini, ali djeluju u punoj sinergiji na Balkanu, biće kasno. Već je kasno”, naglasio je Nikolaidis.

Za analitičara CdM-a Ljubomira Filipovića to nije ništa novo, već se samo potvrđuje teza o koordinisanom djelovanju srpske države, srpske crkve i Demokratskog fronta.

“Jedina je razlika što se više niko ne trudi da to sakrije. Srpska država se koristeći svoj uticaj u ckrvi i u crnogorskoj politici, sve snažnije miješa u naše izborne procese. Krajnji cilj je potpuno pokoravanje Crne Gore i pretvaranje nje u ono što je bila devedesetih – ispostava interesa beogradskih vlasti. Samo sada kao napredna verzija, nezavisna zemlja i članica NATO-a”, zaključio je Filipović.

Izvor:CDM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.