Crnogorski studenti odali počast crnogorskom mitropolitu Vasiliju Petroviću

Crnogorski studenti odali počast crnogorskom mitropolitu Vasiliju Petroviću

Crnogorski studenti su zajedno sa profesorima Ruskog univerziteta prijateljstvo naroda i prevodiocem Njegoša, Olegom Mramornovim, 10.marta su odali počast crnogorskom mitropolitu i državniku, Vasiliju Petroviću, koji je 1766. godine sahranjen u carskom gradu.

U gradu Petra Velikog crnogorske studente su dočekali rukovodstva "Državnog muzeja gradske skultpure", "Balkanskog centra Sankt-Peterburškog državnog univerziteta", "Aleksandro-Nevske lavre" i Ruske hrišćanske humanitarne akademije.

"Ovaj događaj je od velikog značaja ne samo za nas, nego i za čitavu Crnu Goru, jer time štitimo od zaborava mitropolita Vasilija Petrovića, i kulturne i istorijske vrijednosti. Pozivajući se na ime našeg vladara, mi promovišemo najjvrednije iz kulture našeg naroda. Nadamo se da je založena tradicija svakogodišnjih skupljanja oko našeg mitropolita",rekao je predstavnik crnogorskih studenata u Moskvi, Kaluđerović Mirko.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.