Abazović : Rezultati sprječavanja pranja novca od izuzetnog su značaja za Crnu Goru

Abazović : Rezultati sprječavanja pranja novca od izuzetnog su značaja za Crnu Goru

Rezultati procjene crnogorskog sistema sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma od strane ovog Komiteta od izuzetnog je značaja za Crnu Goru i njenu poziciju u ovom tijelu Savjeta Evrope, EGMONT grupi, ali i za sami procesa pristupanja Evropskoj uniji, saopštio je predsjednik Vlade Dritan Abazović.

Sastanku su ispred MONEYVAL prisustvovali Ladislav Majernik, tužilac iz Slovačke, Nikola Mićoli, šef Finansijsko-obavještajne jedinice iz San Marina i Ani Melkonijan, šefica evaluacionog tima, kao i Aleksandar Radović, vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije.

Rezultati procjene crnogorskog sistema sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma od strane ovog Komiteta od izuzetnog je značaja za Crnu Goru i njenu poziciju u ovom tijelu Savjeta Evrope, EGMONT grupi, ali i za sami procesa pristupanja Evropskoj uniji, naglasio je predsjednik Vlade Abazović.

Izvještaj eksperata ovog komiteta obuhvataće period od 2016. do 2023. godine i pružiće introspektivni prikaz ranijeg stanja, ali i dati preporuke za naredni evaluacioni period.

Tim povodom premijer Abazović je istakao zadovoljstvo današnjim sastankom i iskazao nedvosmislenu ličnu i spremnost Vlade Crne Gore da se nastave potrebne reforme u cilju što kvalitetnijeg ispunjavanja standarda u ovoj oblasti, budući da je to prevashodni interes države Crne Gore i njenih građana, prenosi RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.