U krivolovu strujom na Skadarskom jezeru zatečena jedna osoba, druga pobjegla

U krivolovu strujom na Skadarskom jezeru zatečena jedna osoba, druga pobjegla

U velikoj koordinisanoj akciji Službe zaštite NP Skadarsko jezero sa pripadnicima Uprave policije sinoć je u rejonu Godinja u krivolovu uhvaćena i procesuirana jedna osoba, dok se druga dala u bijeg kopnenim dijelom, ka brdu, kaže se u saopštenju JPNCG.

Akcija je organizovana i sa vode i sa kopna pola sata poslije ponoći, a zaplijenjeno je oko 50 kilograma ribe, metalno plovilo, vanbrodski motor (60 konjskih snaga), pretvarač, tri akumulatora i ostala ribolovna oprema. 
 „Ovo je tek početak naših aktivnosti na terenu, a sve sa ciljem suzbijanja krivolova i nezakonitih aktivnosti koje štete ekosistemu NP Skadarsko jezero. U saradnji sa Upravom policije u narednom periodu pojačaćemo kontrole na jezeru. Menadžment je istinski posvećen rješavanju problema krivolova i svih ostalih nezakonitih aktivnosti u zaštićenim područjima i u tome ćemo istrajati“, kazao je direktor JPNPCG Vladimir Martinović.  
Podsjećamo da je od danas do 15. maja na snazi ribolovni zabran na sve vrste ribe i vodenih organizama osim jegulje, te da je izlov ribe u vrijeme zabrana krivično djelo, glasi saopštenje.

-Tim povodom Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore pokrenulo je kampanju "Stop krivolovu" sa ciljem podizanja svijesti građana o važnosti očuvanja ribljeg fonda i biodiverziteta Skadarskog jezera.
Prethodnih dana zaposleni JPNPCG intenzivno su radili na terenu kako bi javnost bila obaviještena o početku ribolovnog zabrana, a u priobalju Skadarskog jezera dijelili su letke i postavljali postere. 

Apelujemo na sve građane da prijave nepravilnosti koje primijetite u parku na broj 067/000-825. Vanpijačnu i nelegalnu prodaju ribe možete prijaviti Komunalnoj policiji na broj 067 002 005, kaže se na kraju saopštenja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.