Milatović: Abazović podržao Bečića zbog kratkoročnih interesa
Jakov Milatović

“Imamo pobjedu u drugom krugu, možda čak i 19. marta“

Milatović: Abazović podržao Bečića zbog kratkoročnih interesa

Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović smatra da za njegov uspjeh na predsjedničkim izborima nema nikakvu važnost činjenica da je Građanski pokret URA zvanično podržao kandidatriru Alekse Bečiča (Demokrate) za najvišu funkciju u državi.

“Mislim da će, što god da uradio Dritan Abazović, najveći dio članstva i simpatizera URA, podržati mene kao predsjedničkog kandidata. To su poruke koje ja svakodnevno dobijam od njih. Mislim da je sjajna energija, da građani jako dobro reagiuju jer su prepoznali da smo PES i ja kao kandidat nosioci politika budućnosti i da smo mi jedini koji možemo konačno stati na put politikama prošlosti i da ih pošaljemo tamo gdje i propidaju – u prošlost. Imamo dobru energiju i siguran prolaz u drugi krug, a možda čak i pobjedu već 19. marta,“ kazao je Milatović.

On je danas u Tivtu održao predizborni skup sa simpatizerima i članovima PES na gradskoj rivi Pine i prošetao ulicama tog grada, te je u neposrednom kontaktu sa Tivćanima, predstavio svoj program.

Osvrćući se na činjenicu da je nakon dužeg premišljanja, URA danas i zvanično podržala predsjedničku kandidaturu lidera Demokrata Alekse Bečića, Milatović je istakao da je “legitimno političko pravo svakoga da podrži koga misli da treba“.

“Ja koliko razumijem, to je jedna podrška koja dolazi u ovom trenutku upravo radi nekih možda vrlo kratkoročnih političkih interesa u kontekstu i rekonstrukcije upravo i Abazovićeve Vlade. Međutim, siguran sam da će najveći broj članova i simpatizera GP URA podržati mene za predsjedničkog kandidata i da će to biti dodatni garant moje sigurne predsjedničike pobjede,“ naglasio je Milatović.

Osvrćući se na verbalni i pokušaj fizičkog napada na njega sinoć od starne nekolicine građana na Cetinju, on je istakao da su to „posljednji trzaji ovog sistema vrijednosti koji simbolizuje jedan prevaziđeni politički dinosaurus kakav je Milo Đukanović.“

“Znate kako – dinosauruse ćemo 19. marta ostaviti tamo gdje im je i mjesto, a to je prošlost i ostavićemo ih iza nas. Ovo što se zbilo na Cetinju je samo dodatni motiv da nastavimo našu borbu za pravedniju, ljepšu, ravnopravniju Crnu Goru svih nas. Ja sam oprostio tih nekih desetak građana Cetinja jer je Cetinje prije svega, simbol jedne lijepe i dobre Crne Gore, a što potvrđuje i lčinjenica da sam u međuvremenu dobio mnoge poruke podrške brojih Cetinjana”, rekao je Milatović, dodajući da je ono što se prethodne noći desilo u Prijestonici „jedna organizovana akcija, organizovana od strane Đukanovića kojeg sam noć ranije onako u potpunosti pobijedio u TV debati na RTCG“.

“Očigledno je da se on ne miri i ne snalazi sa ovakvom situacijom u kojoj su mu građani jasno poslali poruku da on treba da bude dio prošlosti,“ zaključio je Milatović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.