Evropa sad: Večerašnje provokacije su odraz nemoći njihovih naručilaca

Evropa sad: Večerašnje provokacije su odraz nemoći njihovih naručilaca

Povodom večerašnjih dešavanja na Cetinju uoči skupa njihovog kandidata Jakova Milatovića, oglasili su se zvanično i iz pokreta Evropa sad.

"Instruisane verbalne provokacije, kojima je večeras na Cetinju pribjegla manja grupa, tokom posjete budućeg predsjednika Jakova Milatovića, odraz je nemoći naručilaca da zaustave njihov apsolutni gubitak vlasti", istakli su oni.

Kako navode, "osnovano sumnjaju da su provokacije bile naručene od onih političkih subjekata, koji su odgovorni za ekonomsku i privrednu devastaciju Cetinja". 

"Sigurni smo da ti večerašnji ataci, od strane okupljene grupe, nemaju nikakve veze sa ostalim građanima crnogorske prijestonice, kojima je dosta tenzija i podijela. Relativno mirna kampanja kojom dominiraju ekonomske teme, nije u interesu onima koji su tri decenije vladali zahvaljujući podjelama", dodali su iz Evrope sad.

Današnji incident je, kako dodaju, samo jalovi pokušaj da se zaoštre tenzije i zemlja vrati u nestabilnost.

"Građani Cetinja i Crne Gore su čvrsto opredijeljeni da retrogradne politicare pošalju u prošlost i da podršku daju kandidatu koji će se zalagati za svijetlu evropsku budućnost i smirivanje tenzija u Crnoj Gori", zaključili su oni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.