Odbijen zahtjev Đokovića za ulazak u Ameriku?

Odbijen zahtjev Đokovića za ulazak u Ameriku?

Kako pišu američki mediji, najbolji teniser svijeta Novak Đoković neće moći da igra na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju.

Zbog toga što se nije vakcinisao na koronavirus, Đoković je morao da dostavi odgovarajuću dokumentaciju i napiše molbu kako bi dobio posebnu dozvolu za ulazak u Sjedinjene Američke Države.

To je i uradio, ali izgleda da je Đokovićeva molba odbijena, a potvrdio je to i senator Floride Rik Skot.

„Dobili smo informaciju kako je odbijen zahtjev Đokovića za ulazak u našu državu. Ipak vjerujemo da se takva odluka može promijeniti“, istakao je Skot.

Za Đokovića je, čak i ako ne bude igrao na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, ipak mnogo važnije da dobije dozvolu za US open, poslednji gren slem u sezoni u Njujorku, koji se održava od 28. avgusta do 10. septembra.

Amerikanci su najavili da će sve zabrane ukinuti od 1. maja, ali ostaje da se vidi da li će se to stvarno dogoditi odnosno da li će strancima koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa biti dozvoljeno da uđu u SAD.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.