Budućnost Voli kažnjena sa 30 hiljada eura zbog tuče navijača “plavih” na utakmici u Parizu

Podgorički klub u naredna dva meča Evrokupa u gostima neće moći organizovano da vodi navijače

Budućnost Voli kažnjena sa 30 hiljada eura zbog tuče navijača “plavih” na utakmici u Parizu

U pauzi Evrokupa stigla je drakonska kazna za Košarkaški klub Budućnost Voli – zbog incidenta koje su izazvali navijači “plavih” u Parizu, uključujući i, kako je saopšteno, “fizičku agresiju”, na utakmici 14. kola grupe B ovog evropskog takmičenja, podgorički klub će morati da plati 30 hiljada i jedan euro.

Osim toga, Budućnost Voli na naredna dva meča u gostima neće moći organizovano da vodi navijače.

Odluka o kazni je donesena u skladu sa članom 29.1.e. Disciplinskog kodeksa Evrolige, a Budućnost Voli, kako je saopšteno, može da uloži žalbu Apelacionom vijeću.

Budućnost Voli je 8. februara poražena u Parizu 103:87, a navijačka grupa – “varvari”, koja je u organizaciji kluba doputovala u glavni grad Francuske, izazvala je incident na poluvremenu utakmice.

Kako se navodi u izvještaju sa utakmice na sajtu Pariza, “napetost na meču je bila opipljiva na terenu i van njega”.

“Dva tima su se u 14. kolu borila za jedno od prva četiri mjesta u grupi. Crnogorci nijesu došli sami. Iz Crne Gore su doputovali sa 75 navijača i to “usijanih”. Protivnički navijači su željeli borbu, na poluvremenu se dvorana “Žorž Karpentije” brzo pretvorila u bure baruta. U tuči na poluvremenu, koju su izazvale protivničke pristalice, povrijeđen je jedan član zaštitarske kompanije koja je zadužena za bezbijednost na utakmicama Pariza. Zahvaljujući brzoj intervenciji klupskog obezbjeđenja i policije, situacija je brzo stavljena pod kontrolu, i tako je bilo tokom cijelog drugog poluvremena. Klub žali zbog incidenata koji su se desili tokom poluvremena utakmice. To je bila atmosfera koja ne odgovara porodičnoj atmosferi koju želimo da ponudimo našim gledaocima”, navodi se na sajtu Pariza, u kojem je klub poželio “brz oporavak povrijeđenim članovima obezbjeđenja”.

Košarkaši Budućnost Volija sezonu u Evrokupu nastavljaju 7. marta, kada u “Morači” dočekuju izraelski Hapoel, u itekako važnom meču u trci za jedno od prva četiri mjesta u grupi, koja donose prednost domaćeg teren u prvom kolu nokaut faze. Prije toga, Podgoričani u subotu igraju kod kuće sa Zadrom u ABA ligi.

Četiri kola prije kraja ligaškog dijela Evrokupa, Budućnost je šesta na tabeli sa osam pobjeda i šest poraza. Prva je Gran Kanarija (skor 11-3), slijede Turk Telekom, Hapoel (po 10-4), Pariz i Promiteas (9-5)…

Nakon Hapoela, Budućnost gostuje Trentu (14 mart), dočekuje Gran Kanariju (21. mart) i na kraju igra u gostima sa Turk Telekomom (29. mart).

Izvor:Mportal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.