Bajden dobio prvog protivkandidata iz redova njegove partije: U trku za predsjednika SAD ulazi i Merijem Vilijamson
Merijem Vilijamson, Foto: EPA-EFE

Bajden dobio prvog protivkandidata iz redova njegove partije: U trku za predsjednika SAD ulazi i Merijem Vilijamson

Bestseler autorka knjiga o samopomoći Merijen Vilijamson, objavila je da želi da postane kandidat Demokratske partije SAD za predsjednika države na izborima 2024. godine i time postala prvi krupniji konkurent predsjedniku Džozefu Bajdenu iz redova njegove stranke, piše Asošiejted pres.

Merijen Vilijamson je 2020. godine već učestvovala na stranačkim, tzv primarnim izborima, na kojima se bira stranački kandidat za predsjednika SAD. Tada je pobjednik bio Bajden, koji još nije zvanično objavio da će tražiti reizbor, ali se to naveliko očekuje.

Kampanja Merijen Vijemson počela je u subotu na jednom događaju u Vašingtonu, a na Fejsbuku je, ne pominjući bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa, ukazala na to da je njegova nekonvencionalna pobjeda na predsjedničkim izborima 2016. godine pokazala da je „čudno“ da (sada) iko može pomisliti da zna ko može pobijediti“ na tim izborima.

"Ne ulazim u sve ovo ponovo samo da ubacim svoj glas u raspravu“, napisala je ona.

"Ulazim u trku za predsjednika kako bih doprinijela da se ovo nenormalno poglavlje naše istorije privede kraju i da se krene u novi početak“.

Vilijamson (70) rekla je da ima namjeru da posjeti savezne države u kojima će se najprije održati primarni izbori za demokratskog predsjedničkog kandidata. Ona je za sada jedini Demokrata koji se prijavio. Bajdenova kandidatura se, prema riječima njegovim saradnika, očekuje u aprilu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.