Varhelji: Stvoreni uslovi za organizovanje vanrednih izbora
Oliver Varhelji

"Pozdravljam imenovanje sudija Ustavnog suda"

Varhelji: Stvoreni uslovi za organizovanje vanrednih izbora

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji pozdravio je imenovanje troje sudija Ustavnog suda, naglašavajući da su sada stvoreni uslovi za organizovanje predsjedničkih i opštih izbora.

"Pozdravljam imenovanje troje sudija Ustavnog suda od strane Skupštine Crne Gore. Ponovno uspostavljanje potpuno operativnog Suda je od suštinskog značaja za stabilnost i funkcionalnost crnogorskih institucija. Sada su stvoreni svi uslovi za organizovanje predsjedničkih i opštih izbora", poručio je Varhelji na Tviteru.

I šef Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Crnom Gorom Vladimir Bilčik pozdravio je današnji izbor sudija.

Poslanici crnogorskog parlamenta izabrali su danas Snežanu Armenko, Momirku Tešić i Draganu Đuranović za sutkinje Ustavnog suda. Za Armenko je glasalo 77 poslanika, a tri su bila uzdržana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.