Tetovirana mačka iz Meksika data na usvajanje: Jedan dio života provela u zatvoru, maltretirali je članovi bande
Foto: Reuters

Tetovirana mačka iz Meksika data na usvajanje: Jedan dio života provela u zatvoru, maltretirali je članovi bande

Traži se novi dom za jedinstvenu mačku u Meksiku rase sfinks koja još nema ime, a stara je oko godinu dana i provela je neko vrijeme u zatvoru, gdje je trpjela maltretiranje kriminalne grupe, koje je uključivalo i tetoviranje.

Mačka se sada nalazi meksičkom gradu Huarezu, gdje se dobro brinu za nju u azilu za životinje. Policija ju je pronašla u zatvoru i odnijela je u azil.

Članovi bande u zatvoru čak su tetovirali mačju kožu. Gotovo potpuni nedostatak dlake tipičan je za ovu mačju rasu. Telo sfinks mačke prekriva samo lagana, jedva vidljiva dlačica.

Tetovaže se nalaze na obije strane njenog vitkog, sivog tijela i uključuju izraz “Made in Mexico“ (“Proizvedeno u Meksiku“).

Vlasti kažu da sada traže pravu porodicu koja će mačku, koja nije na prodaju, uzeti u svoj dom.

“Mačka je vrlo društvena i u odličnoj je formi, nemam nikakvih infekcija“, rekao je Rojtersu Cezar Rene Dijaz, zvaničnik lokalnih vlasti grada Huareza.

Odbor gradskih vlasti donijeće konačnu odluku o udomljavanju prije predstavljanja mačke novoj porodici na ceremoniji 1. marta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.