Borel: Dijalog Beograda i Prištine u ključnoj fazi
Žozep Borelj

“Uz podršku EU“

Borel: Dijalog Beograda i Prištine u ključnoj fazi

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Žozep Borel izjavio je da je dijalog Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa uz podršku EU u ključnoj fazi.

Kancelarija Evropske unije na Kosovu na Tviteru je navela da je Borelj na današnjoj sjednici Saveta bezbjednosti UN istakao da je EU stranama u dijalogu predstavila predlog i dodao da se nada da će se one na narednom sastanku konstruktivno angažovati i iskoristiti priliku, prenosi Kosovo onlajn.

“Dijalog Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa, uz podršku EU, je u ključnoj fazi. EU je strankama predstavila predlog kojim bi se proces normalizacije stavio na čvrst kolosjek koji je okrenut budućnosti. Ugostiću obije strane u Briselu sledeće nedelje i nadam se da će se konstruktivno angažovati i iskoristiti ovu jedinstvenu priliku“, rekao je Borelj, naveli su iz Kancelarije EU na Kosovu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.