Ilustracija

Slovenački "Večer"

"Naredba za likvidaciju stigla iz Crne Gore, Zvicer nudio milion eura za glavu svjedoka"

Naredba za likvidaciju Darka Nevzatovića, svjedoka saradnika protiv sovenačke ćelije Kavačkog klana, stigla je iz Crne Gore, objavio je list "Večer". Kako su kazali, navodni vođa Kavačkog klana Radoje Zvicer nakon objavljivanja tekstova u "Večeru", kada su prvi put izvještavali o navodnim članovima slovenačke ćelije Kavačkog klana, obećao je nagradu od milion eura onome ko Nevzatoviću „skine“ glavu.

Kako se navodi, braća Nenad i Kosta Tabaković, već su saslušani u policiji, prvi je među optuženima, drugi nije, a jasn je i da je policijska zaštita spriječila  smrt Darka Nevzatovića.

Pred Okružnim sudom u Mariboru juče je određen pritvor Kosti Tabakoviću, prenosi ovaj list. Nenadu Tabakoviću se trenutno ne sudi zajedno sa ostalim optuženima, jer je sud privremeno isključio optužbe protiv njega. Za Nenada Tabakovića se navodi da ima zdravstvenih problema, pa je sud naložio analize kako bi se utvrdilo da li je sposoban za učešće na suđenju. 

"Prema našim saznanjima, ubistvo Nevzatovića navodno je naručio jedan od vodećih članova matične ćelije klana Kavač iz Crne Gore, Milan Vujotić po imenu 'Skaj Lavitese'. Njegovo naređenje je, kako se navodi, da Nevzatoviću odrube glavu, muče ga i ubiju jer su ga sumnjičili da radi sa policijom. Navodi se da je prva likvidacija naređena posle 11. jula 2020. godine, kada je na graničnom prelazu Škofija sa Italijom uhapšen Vasilije Aleksić, rođak Nevzatovića. U kamionu je vozio 200.000 eura zarade od trgovine drogom. Nevzatović je tada već tri nedjelje bio prikriveni policajac, što su istražitelji rekli i Aleksiću nakon hapšenja. Aleksić je od policije zatražio zaštitu za njega i njegovu porodicu, jer se plašio osvete kriminalne grupe "jer neće dobiti svoj novac“, piše slovenački list.

No, navodi se, Nevzetovića nijesu našli, već je radio za policiju i bio je pod njihovom zaštitom. Drugi put je rečeno da su šefovi Kavačkog klana planirali njegovu likvidaciju nakon hapšenja osumnjičenih u maju 2021. godine, a kada se već javno saznalo da je važan svjedok u slučaju protiv slovenačke ćelije klana Kavač.

"I u ovom slučaju planirana likvidacija je propala jer je Nevzatović bio pod zaštitom policije", prenio je list. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.