Sahranjen
Foto: HNS

Sahranjen "Trener svih trenera", Miroslav Ćiro Blažević

Proslavljeni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević sahranjen je danas u Zagrebu.

Blažević je preminuo prošle nedjelje u 88. godini i to nakon teške bolesti i dugogodišnje borbe sa rakom.

Poslednji ispraćaj legendarnog hrvatskog fudbalskog stručnjaka održan je u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj.

"Trener svih trenera" je u dugogodišnjoj trenerskoj karijeri vodio 19 klubova u Švajcarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Kini i Iranu, a trenirao je i pet reprezentacija (Švajcarsku, Hrvatsku, Iran, BiH, kinesku U-23).

Hrvatsku reprezentaciju je vodio rekordna 72 puta, ali Zlatko Dalić je tik iza njega sa 70 utakmica na klupi Hrvatske.

Popularni Ćiro je na hrvatskoj klupi debitovao 23. marta 1994. pobjedom protiv Španije sa 2-0 u prijateljskoj utakmici u Valensiji, a od reprezentativne se klupe oprostio u jesen 2000. godine nakon lošeg otvaranja kvalifikacija za SP 2002. u Japanu i Južnoj Koreji (Belgija 0-0, Škotska 1-1).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.