Region protresli zemljotresi: Tri u Rumuniji, dva u Srbiji i jedan u Hrvatskoj
Ilustracija

Region protresli zemljotresi: Tri u Rumuniji, dva u Srbiji i jedan u Hrvatskoj

Republički seizmološki zavod (RSZ) danas je, za manje od jednog sata, registrovao tri zemljotresa u Rumuniji i jedan u Hrvatskoj, a prije toga i dva slabija potresa u istočnoj Srbiji na području Majdanpeka i jedan na teritoriji Bora.

Prema listi automatski lociranih zemljotresa RSZ, najjači potres sa magnitudom od 5,2 registrovan je u Rumuniji u 14:58 časova, a zatim u Hrvatskoj u 15:18, magnitude 4.

Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je ranije da je zemljotres jačine 5,2 jedinica Rihterove skale pogodio Rumuniju, a epicentar potresa bio je 16 kilometara sjeverozapadno od mjesta Targu Jiu. Dva slabija potresa u Rumuniji magnitude 3,0 i 3,3 registrovani su u 15:21 i 15:50 časova.

Hrvatski mediji javili su da je na području Siska danas oko 16:17 časova registrovan potres magnitude 3,6 po Rihteru. Potres je bio kod Deanovića, 15 kilometara južno od Siska, a intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je IV-V (četiri do pet).

Popodnevni potres u Rumuniji osjetio se na višim spratovima Beogradu i drugim mjestima u Srbiji. Evropsko mediteranski seizmološki centar objavio je da se potres dogodio oko 16h, na dubini od 10 kilometar, nedaleko od grada Drobeta – Turnu Severin, koji se nalazi na samom izlasku Dunava iz Đerdapske klisure.

U Majdanpeku su neki građani mislili da je opet u pitanju miniranje, ali kažu da se drugačije i duže osetio potres.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.