Vukadinović: Svaki prijedlog osim Đukanovića dobrovoljno je urušavanje suverenističkog bloka
Foto: Portal Analitika

"Predsjednički izbori biće pokazatelji koliko su neke partije pale"

Vukadinović: Svaki prijedlog osim Đukanovića dobrovoljno je urušavanje suverenističkog bloka

Politički analitičar Srđan Vukadinović smatra da će predsjednički izbori zapravo biti pokazatelj koliko su neke partije pale, posebno Ura i SNP, za koje je, kako ističe, upitno da li i zajedno mogu preći cenzus.

Opozicija, sada već gotovo izvjesno, neće imati zajedničkog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima. Ta poruka juče je poslata i nakon sastanka predstavnika opozicionih partija, a iz nje proizilazi da će procrnogorske stranke u više kolona ući u trku za šefa države.

 Vukadinović  je za Portal Analitika saopštio, da bi idealan kandidat DPS-a, kao najjače opozicione partije u suverenističkom bloku, bio Milo Đukanović.

„Svaki prijedlog osim njega predstavlja dobrovoljni pristanak na poraz i još katastrofalnije urušavanje suverenističkog bloka. Aktuelni predsjednik je jedina opcija koja može da donese pobjedu suverenističkom bloku“, smatra Vukadinović.

Prema njegovim riječima, ako Đukanović bude kandidat sigurno će ići u drugi krug i imaće u prvom najviše glasova.

„Pitanje je kakav će biti omjer drugog i trećeg kandidata, koji će vjerovatno biti kandidati Evrope sad i DF-a“, smatra Vukadinović.

Nestranački kandidat iluzija

Stava je i da je nestranački kandidat za predstavnika procrnogorskog bloka - iluzija.

„To bi bio siguran poraz i dobrovoljno prihvatanje tog poraza“, poručuje Vukadinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.