Đurović: Konsenzus o izboru sudija US stvara pretpostavku da ćemo zaokružiti priču
Danijela Đurović

Đurović: Konsenzus o izboru sudija US stvara pretpostavku da ćemo zaokružiti priču

Konsenzus koji je postignut glasanjem članova Ustavnog odbora za izbor nedostajućih sudija Ustavnog suda stvara pretpostavku da ćemo što hitnije zaokružiti priču u koju smo uložili veliki trud, ali i iskazali razumijevanje i zabrinutost zbog delikatne situacije u kojoj se Crna Gora nalazi, kazala je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović.

Ona je istakla da su, pokazali odgovornost i želju da Crna Gora nastavi putem evropskih integracija i oslobodi se šire percepcije da su sudije Ustavnog suda politički plijen, u nadi da će obavljati poslove isključivo iz svoje nadležnosti koji se ogledaju u utemeljivanju evropskih vrijednosti u domaći pravni poredak, a prije svega u težnji da se država zasniva i izgrađuje na principu vladavine prava.

“Izborom nedostajućih sudija i konačnom deblokadom, Ustavni sud dobija izuzetno značajnu, a istovremeno vrlo tešku i odgovornu ulogu u obezbjeđivanju progresa Crne Gore kao države”, zaključila je Đurović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.