Službenik Uprave policije uhapšen zbog trgovine drogom
Ilustracija

Službenik Uprave policije uhapšen zbog trgovine drogom

Službenik Uprave policije Dalibor Ljekočević uhapšen je po nalogu Višeg državnog tužilaštva zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", inspektor zapošljen u Centru bezbjednosti Podgorica uhapšen je jutros, a u toku su pretresi i kriminalistička obrada.

Tokom dana Ljekočević će biti priveden na saslušanje u Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Policija i tužilaštvo vjeruju da su prikupili dovoljno materijalnih dokaza koji Ljekočevića sumnjiče da se u dužem periodu bavio trgovinom droge jer je mjesecima bio pod "budnim okom kolega".

Ljekočević je optužen sa još nekoliko kolega Centra bezbjednosti Podgorica za krivično djelo iznuđivanje iskaza u policiji od oštećenog Benjamina Mugoše, ali početak sudskog postupka je nekoliko puta odlagan u Osnovnom sudu u Podgorici.

Mugoša, Marko Boljević i Jovan Grujičić u maju 2020. godine, kako tvrde, pretrpjeli su policijsku torturu tokom istrage "bombaških napada" na kuću državnog službenika Duška Golubovića i lokal Grand.

Inspektor Ljekočević optužen je da je torturom iznuđivao iskaz i od Marka Boljevića, dok za torturu nad Grujičićem još uvijek niko nije optužen od službenika Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.