Sjednica na kojoj će se birati sudije Ustavnog suda 27. februara

Sjednica na kojoj će se birati sudije Ustavnog suda 27. februara

Nakon sjednice kolegijuma Skupšine Crne Gore odlučeno je da sjednica Skupštine na kojoj će se birati sudije Ustavnog suda bude održana 27. februara.

Aktuelna parlamentarna većina insistira da četvrti kandidat bude Faruk Resulbegović.

Međutim, nakon današnje sjednice kolegijuma može se konstatovati da oko toga nije bilo dogovora jer određeni subjekti ne pristaju na to.

Poslanici vlasti i opozicije prošle sedmice su se usaglasili o podršci Snežani Armenko, Momirki Tešić i Dragani Đuranović.

Ostalo je bilo da se Bošnjačka stranka i albanske partije dogovore oko podrške Faruku Resulbegoviću, ulcinjskom tužiocu, ili Aliji Beganoviću, predsjedniku Suda za prekršaje iz Bijelog Polja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.