Institut ''Simo Milošević'' otvoren
Institut Simo Milošević

Institut ''Simo Milošević'' otvoren

Institut “Simo Milošević” otvoren je danas i prvog dana će primiti oko 50 pacijenata, dok se do kraja sedmice očekuje njih oko 180, saopštio je vršilac dužnosti direktora Savo Marić.

“Prvi gosti su uvijek preko Fonda zdravstva, a tako je i sada. Poslali smo nove cijene, nijesmo dobili odgovor iz Fonda, ali očekujem da taj dio bude podržan”, rekao je Marić za Novski portal.

Trenutno rade u kapacitetu koji je potreban za normalno funkcionisanje, problem sa grijanjem je riješen i zgrada je topla.

Radnici Instituta i dalje čekaju da se riješi komplikovana finansijska situacija tog preduzeća, koje ima dug između 30 i 40 miliona eura.

Očekuje se da bi tokom sedmice Agencija za zaštitu konkurencije (AZK) mogla konačno dati mišljenje o traženom avansu od 1,2 miliona eura, koji bi trebalo da uplati Fond za zdravstveno osiguranje.

Ova uplata bi riješila trenutno finansijsko poslovanje i isplatu zaostale decembarske plate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.