Knežević: Ubijeđen sam da će Andrija Mandić biti novi predsjednik Crne Gore

Knežević: Ubijeđen sam da će Andrija Mandić biti novi predsjednik Crne Gore

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević saopštio je da nema dilemu da će Andrija Mandić biti novi predsjednik države. Kazao je da potvrdu Mandićeve kandidature očekuju koliko je sjutra.

“Mi nemamo dilemu da će Andrija Mandić biti novi predsjednik Crne Gore. Crna Gora je najzad zaslužila da krene jednim normalnim putem koji je zasnovan na njenom istorijskom, duhovnom i civilizacijskom ishodištu, odnosno na svemu onome što nije bio Milo Đukanović”, rekao je Knežević za srpsku Televiziju Prva.

On je kazao da se Crna Gora nalazi u jednoj institunacionalnoj krizi.

“Vlada u tehničkom mandatu Dritana Abazovića više vlada nego u punom mandatu. Abazović odbija da učestvuje u razrješenju krize na način da se izabere nova vladda i imenuje mandatar Miodrag Lekić jer smatra da on ovako može plus beskonačno da funkcioniše na poziciji premijera u tehničkom mandatu”, istakao je jedan od lidera DF-a.

Pojasnio je da je DF imao ponudu za Abazovića da zajednički formiraju novu vladu.

“Ta vlada je trebala da se formira do 19. januara, međutim Abazović je to odbio. U međuvremenu 19. januara po Ustavu su raspisani izbori za predsjednika Crne Gore i sad je u toku predizborna tematika ko će da budu kandidati”, rekao je Knežević na TV Prva.

Dodao je da je koalicija “Za budućnost Crne Gore” i Demokratski front jedini politički savez koji u ovom trenutku definitivno zna da je njihov kandidat Andrija Mandić.

“Mi smo već prikupili preko 15 hiljada potpisa i Mandićeva kandidatura je predata u petak. Očekujemo potvrdu njegove kandidature već koliko je sjutra”, istakao je Knežević.

 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.