Spajić: Nemam prebivalište u Srbiji

Spajić: Nemam prebivalište u Srbiji

Predsjednik pokreta Evropa sad Milojko Spajić rekao je da nema prebivalište u Srbiji.

"Crna Gora 2030. to je vizija evropske, moderne, građanske, ujedinjene Crne Gore. Prvi korak na tom putu je bio program Evropa sad koji smo sproveli uspješno prošle godine, drugi korak je trebao da bude Evropa sad dva koji je trebao već da se sprovede, međutim zbog okolnosti koje znate nismo ga spreveli. Upravo će to biti sledeći korak Crne Gore 2030", kazao je Spajić na konferenciji za medije, prenosi Portal Rtcg.

Istakao je da će kao predsjednik voditi računa o dugoročnom  i ekonomskom razvoju naše države.

"Šta to znači? To znači da nećemo zavisiti od jedne, dvije ili više vlada, imaćemo pet godina mandata da bar dva mandatara-premijera pitamo i provjerimo da li dijele istu viziju Crne Gore 2030. kao moderne razvijene države broj jedan, a broj dva da li znaju tu viziju da sprovedu", istakao je Spajić.

Naveo je da ne razumije toliku opsesiju Srbijom, te da je to zemlja gdje nije nikad živio.

"Imamo recimo Singapur, ja evo podržavam DIK Crne Gore da kontaktira DIK Singapura gdje sam boravio pet i po godina, naravno privremeno, a takođe podržavam da kontaktiraju i DIK Japana gdje sam boravio šest godina, i DIK Francuske gdje sam boravio dvije godine, DIK u Americi gdje sam bio oko godinu dana...", kazao je Spajić.

Istakao je da je interesantno što se provjeravaju samo dva predsjednička kandidata.

"Ja sam odgovorio na sva pitanja mnogo puta, ne bih više ulazio u tu priču. Mislim da su po Ustavu Crne Gore precizirani uslovi za kandidaturu i da ih ja ispunjavam", kazao je Spajić.

Kazao je da je u svim pomenutim državama samo privremeno boravio.

"Ubijeđen sam da je Crna Gora slobodna država, i da su građani potpuno slobodni i mene iskreno ne interesuje hoće li partijski lideri podržati ove ili one partije. Mi se obraćamo direktno građanima i mislim da vrsta te podrške ne fali", kazao je Spajić.

Naveo je da ga niko od građana ne pita za prebivalište.

Uz to, poručio je da očekuje podršku Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA za svoju predsjedničku kandidaturu. 

"Očekujem podršku svih građanskih i partija manje brojnih naroda i svako je dobrodošao. Građani treba slobodno da se slobodno izraze na izborima, da kažu stvarno koga podržavaju", kazao je Spajić.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.