Polarna hladnoća okovala sjeveroistok SAD i istok Kanade
Ilustracija

Polarna hladnoća okovala sjeveroistok SAD i istok Kanade

Meteorološke službe u SAD i Kanadi upozorile su na polarnu temperaturu koja može dostići i minus 50 Celzijusa na sjeveroistoku SAD, a na istoku Kanade je predviđen ledeni vjetar.

U američkoj saveznoj državi Mejn na sjeveru, temperatura bi mogla da padne na minus 51 stepen danas i sutra, saopštila je tamošnja meteorološka služba.

“U pitanju je arktički ledeni talas“ koji nije viđen u Mejnu od 1982. i 1988. godine, navela je meteorološka služba.

U Kanadi je izdato upozorenje na polarnu hladnoću.

Tokom dana u Montrealu bi temperatura mogla da padne na minus 41 stepen, a na sjevernijem području Kvebeka na minus 50, uz ledeni vjetar.

Ledeni talas bi trebalo da utihne u nedelju, saopštile su vlasti SAD i Kanade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.