Medojević: Spajić ima ličnu kartu Srbije, prebivalište u Beogradu, ne može imati oba državljanstva

Medojević: Spajić ima ličnu kartu Srbije, prebivalište u Beogradu, ne može imati oba državljanstva

Ovo što se dešava sa Ustavnim sudom je poražavajuća situacija za Crnu Goru. Do dogovora o kandidatima za sudije, nažalost, nije došlo zato što smo sami to uradili, već jer nas je neki birokrata, predstavnik međunarodne zajednice, pritisnuo… Kao neko divlje pleme, rekao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, u razgovoru za TV Adria.

- Kvalifikovanu većinu smo mi, ja lično, ubacili u Ustav, istakao je Medojević, pojašnjavajući da takva većina tjera opoziciju i vlast da se dogovaraju u korist naroda.

Kazao je i da je on liderima partija nedavno htio da predstavi plan za rješenje krize u Crnoj Gori, ali se predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović nije pojavio na sastanku, prenosi portal Adria.

- Moj plan je bio da se opozicija i vlast dogovore o sudijama, da se dogovorimo o datumu objedinjenih izbora, naglasio je.

Naveo je i da je 2020. godine, nakon smjene vlasti, propuštena bitna prilika.

- Ta prva vlada je imala istorijsku obavezu da demontira režim, rekao je Medojević, ističući da se to nije desilo.

Kako je dodao, svi u Crnoj Gori znaju da se šteta koja je pravljena 30 godina ne može odmah sanirati.

- Ali ono što se očekivalo jeste pravda, naveo je lider PzP, dodajući da, nažalost, DF nije došao u vladu.

Komentarišući predstojeće predsjedničke izbore, medojević je istakao da je predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić jedini kandidat naroda.

- Na DF nemaju uticaj ni strane ambasade, ni lokalna mafija, ni tajkuni, poručio je Medojević.

On je rekao i da je predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić na njihovim leđima došao na funkciju.

- Lijepo je da je plata sa 250 otišla na 450, ali kad dođe vrijeme da se smanjuju plate, penzije, kad dođe vrijeme štednje kao u Grčkoj, otpuštanja radnika u javnom sektoru, nemoj tada da građani kažu Medojević je kriv, dodao je.

Nabrojivši slučajeve navodno nelegalnog otplaćivanja puta Meljine-Petijevići, dodjeljivanja ekonomskog državljanstva i kupovine dva aviona po mnogo većoj cijeni od one koja je bila predviđena ugovorom, optužio je Spajića da je, dok je bio na ministarskoj funkciji, stekao višemilionsku imovinu. Glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću je, kaže, dostavio dokumenta o tome.

Spajić je, dodao je on, državljanin Srbije.

- Ima ličnu kartu Srbije, ima prebivalište u Beogradu. U biračkom spisku je Srbije. I on, po našem zakonu, ne može imati oba državljanstva, poručio je Medojević a prenosi portal Adria.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.