Šehović u Vašingtonu: Savezništvo sa SAD-om prioritet, Crna Gora će se brzo vratiti na civilizacijski kolosjek

Šehović u Vašingtonu: Savezništvo sa SAD-om prioritet, Crna Gora će se brzo vratiti na civilizacijski kolosjek

Demokratija, poštovanje ljudskih prava, ali i saradnja u cilju očuvanja mira i kolektivne bezbjednosti nemaju alternativu, a Crna Gora kao mala država velike istorije svim tim procesima mora pružati važan doprinos, za šta je potreban uslov očuvanje trajnog savezništva sa Sjedinjenim Američkim Državama, koje s pravom mora biti tretirano jednim od najvažnijih spoljno-političkih prioriteta, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore dr Damir Šehović u saopstenju koje je izdal SDCG, poslednjeg dana posjete Vašingtonu.


-On je dodao da su u brojnim kontaktima koje su kao članovi delegacije imali sa predstavnicima američkog Kongresa i Senata, kao i gostima na Molitvenom doručku, redovno isticali zadovoljstvo zbog toga što je Crna Gora pristupanjem NATO alijansi iskazala jasnu namjeru da se kao društvo trajno veže za zapadni sistem demokratskih vrijednosti. 

“Ali smo takođe podijelili nemalu zabrinutost zbog činjenice da su nakon političkih promjena iz 2020. godine, upravo te evroatlantske vrijednosti suštinski dovedene u pitanje, uz konstantno nastojanje da se ispravno postavljen ideološki okvir u državi zamijeni svojim antipodom”, istakao je Šehović u saopštenju.

Lider SD-a je iskazao čvrsto uvjerenje i snažno očekivanje da će se nakon već raspisanih predsjedničkih i očekivanih skorih parlamentarnih izbora, naša država brzo vratiti na evropski, građanski, odnosno na civilizacijski kolosjek, sa kojeg je u prethodne dvije i po godine nažalost skrenula.

“Posjeta Vašingtonu nas je učvrstila u uvjerenju da će svi koji svoju politiku zasnivaju na takvoj progresivnoj programskoj platformi imati punu podršku SAD-a, ali i svih ostalih partnerskih država”, zaključio je Šehović na kraju saopštenja.
Šehović je u Vašingtonu prisustvovao 71. Molitvenom doručku koji je ove godine okupio političke lidere iz oko 90 zemalja svijeta, a čiji domaćin je bio predsjednik SAD-a Džo Bajden.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.