Unuk ubio dedu u Prokuplju
IZVOR: KURIR

Unuk ubio dedu u Prokuplju

U porodičnoj kući u selu Berilje kod Prokuplja S. D. sjekirom je ubio svog dedu Miju Dunjića (80) sa kojim je živio.

On je nasrnuo na starca u sredu oko 22 časa i nanio mu višestruke povrede posebno glavi i gornjem dijelu tijela, od kojih je nesrećni starac odmah preminuo.

Nakon što je slučaj prijavljen policiji, osumnjičeni je uhapšen i određena mu je mjera policijskog zadržavanja do 48 sati, zbog krivičnog djela teško ubistvo i ugrožavanje sigurnosti.

Sumnja se da je S. D. napao i svog tridesetčetvorogodišnjeg komšiju, kojem je prijetio da će da ga ubije, jer je naišao kada je on ubio dedu.

Pravio haos na ulici

S. D. je ušao u sobu u kojoj je bio deda. Prethodno je sjekirom polomio i isjekao jelke u dvorištu, kao i plastičnu stolicu koja je stajala kraj bunara.

Svjedoci kažu, da je mlatarao sekirom i na samom putu i zaustavljao vozila koja su prolazila. Ipak, na kraju je ušao u kuću u dedinu sobu i tupim dijelom sjekire mu zadao više udaraca, najviše u glavu.

- Bilo je strašno, deda je do pola bio go, sav isiječen sjekirom, a glava je smrskana - pričaju komšije koje čitavu noć nisu spavali.

Oni dodaju da se iz kuće čula buka i vriska, te je komšija krenuo ka kući da vidi o čemu je riječ. Kada je prišao, S. D. je već izlazio. Tada je osumnjičeni rekao komšiji da je dedu zatekao mrtvog, a onda počeo da viče.

Otac mu se ubio

Deda Mija je sam živio sa svojim unukom S. D. koji nije imao porodicu, ali je imao problema sa alkoholom i drogama. Deda Mijin sin, otac S. D. se 2009. godine ubio, baš u ovoj kući.

Popio je smrtonosnu dozu esencije i od tada njih dvojica žive sami. Majka osumnjičenog se preudala i živi u inostranstvu, te mu šalje novac. Ipak i deda Mija mu je davao svoju penziju, jer S. D. ništa nije radio.

- Mnogo se navukao na drogu poslednjih godina. Deda Mija je mršav starac, nema četrdeset kila, S. D. je krupan. Mogao je da radi sa njim šta god je hteo. Dosta je nesreće u toj kući, a znamo da je i ranije umio da bude nasilan, baš kada mu nedostaje droga - pričaju stanovnici ovog sela, koje je ono što se dogodilo zateklo i šokiralo.

Za sada se ne zna razlog ovog svirepog zločina, prenosi portal Mondo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.