SD: Prestati sa degradiranjem iskusnih novinara
Socijaldemokrate

SD: Prestati sa degradiranjem iskusnih novinara

Mobing i degradiranje bilo koga je neprihvatljiv kao način funkcionisanja, a to je dodatno skandalozno ako je riječ o degradaciji novinara sa trodecenijskim iskustvom poput Tanje Šuković, te ako se sve to dešava u nacionalnom javnom emiteru finansiranom od novca svih građana. Nacionalni javni emiter koji je, kako je makar rečeno od strane njegove uprave, trebalo da bude primjer profesionalizma, nažalost je postao predmet problema i nezadovoljstava koja se gotovo svakodnevno ispoljavaju, saopšteno je danas iz Socijaldemokrata Crne Gore.

Podsjetili su da je posljednji takav primjer novinarka Tanja Šuković, dugogodišnja urednica Dokumentarnog programa i primjer ogromnog novinarskog iskustva, koja je sada, bez karikiranja, zadužena za "čišćenje video-traka".

"Takva degradacija se ne može shvatiti nikako do kao provokacija i "prst u oko" svima onima koji poštuju dugogodišnje pregalaštvo ove vrsne novinarke. Pozivamo zato upravu RTCG da hitno prekine praksu pritisaka i revanšizma, kako ne bi umjesto mjesta profesionalizma, postala nacionalni problem, mjesto neobjektivnosti i lošeg upravljanja, te još jedna preprepreka na putu ka EU", zaključili su iz SD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.