Dio opozicije tokom govora Vučića razvio transparente: Vučiću, izdao si Kosovo
Foto: Narodna stranka

Dio opozicije tokom govora Vučića razvio transparente: Vučiću, izdao si Kosovo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je danas poslanicima francusko-njemački predlog za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, a tokom njegovog obraćanja u Skupštini dio opozicije je razvio transparente na kojima je pisalo "Vučiću, izdao si Kosovo", "Ne ultimatumu, ne kapitulaciji", transparent sa slikom Olivera Ivanovića sa porukom "Odgovaraćete".

"Svako je želio da se ovde uslika sa nekim imbecilnim transparentom, na jednom piše ‘izdajnik’, ne znam da li su tu mislili na sebe, kad su ga držali. Držali su transparente sa likom Olivera Ivanovića sa porukom ‘odgovaraćete’. Ja sam svog sina poslao u zatvor kod Olivera Ivanovića i da prenese poruku i da ga pozdravi, i za razliku od vas koji to nosite pomagao i njemu i njegovoj porodici“, kazao je Vučić, posle čega je dobio dug aplauz.

Dodao je da je "laž umjesto pristojnosti nečije srednje ime“.

"Ne ultimatumu, ne kapitulaciji’ – to mi vi kažete koji ste pustili iz pritvora 1.800 albanskih terorista, to mi vi kažete koji ste ćutali kao zaliveni 2004. kada su nam spaljivali crkve i ubijali narod. Vi pričate o kapitulaciji, pričate čovjeku koji se protiv toga sve vrijeme borio, koji se uvjek borio za srpski narod na Kosovu“, poručio je Vučić..

Dodao je da "što se tiče kapitulacije, rekao sam nekoliko puta, znam ja šta je moj posao, i za razliku od drugih koji su uvodili Srbiju u sukobe, moje je da čuvam djecu ove zemlje, i to ću da radim“, naveo je.

"Ako dođe do toga – Kosovo u UN ili ne, za mene kao predsjednika Ustav je sveto pismo, kapitulacija i predaja nisu opcija, i znam šta ću da učinim. Između svog ostanka na vlasti u mandatu koji mi je ustavom zagarantovan, i ne možete da ga skratite, znam šta mi je činiti, jer ne postoji izbor Vučić ili Srbija, Srbija je važna, biću uvjek na strani Srbije, Vučić nije važan. Živjela Srbija, predaja nije opcija.“, uzviknuo je Vučić, nakon čega su uslijedile ovacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.