Krapović: Kandidat centra bi odnio pobjedu na predsjedničkim izborima, nećemo ići na mobu DPS-u
Dragan Krapović

Krapović: Kandidat centra bi odnio pobjedu na predsjedničkim izborima, nećemo ići na mobu DPS-u

Kandidat partija centra izvjesno bi donio pobjedu i na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima, kazao je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović. Istakao je da će Demokrate vjerovatno izaći sa svojim kandidatom ukoliko Evropa sad ne prihvati njihovu ponudu po pitanju koalicije i predloga za predsjedničku i premijersku funkciju.

Krapović je saopštio da će do kraja sedmice biti organizovane sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora Demokratske Crne Gore na kojima će biti riječi o kandodatu za predsjednika.

“Vjerujem da će, ukoliko ne budemo imali neku vrstu dogovora u odnosu na ono što su bile naše ranije ponude prema kolegama iz Evrope sad, Demokratska Crna Gora izaći sa svojim kandidatom”, kazao je Krapović.

Smatra da lider Demokrata Aleksa Bečić neće bježati od kandidature za predsjedničke izbore.

“Ono što smo do sada dobili kao odgovore od Evrope sad je dosta konfuzno. Idu dani, naša ponuda je na stolu, idu izbori i odluke će se morati donijeti”, kazao je Krapović i dodao da će svaki argumentovani odgovor prihvatiti.

Smatra da bi je ponuda Demokrata za opšti boljitak.

“Treba da se napravi taj centralistički blok u Crnoj Gori te da bi njegov kandidat izvjesno donio pobjedu i na budućim parlamentarnim izborima. Mislim da bi to bilo ljekovito za Crnu Goru i nadam se da će biti dovoljno odgovornosti i ozbijnosti na svim stranama da takav projekat iznesemo”, rekao je Krapović.

“Nećemo ići na mobu DPS-u”

Istakao je da će nakon odblokiranja Ustavnog suda Demokrate ponovo razmisliti o skraćivanju mandata Skupštini, ali da neće ići “na mobu” DPS-u.

“Kada budemo kompletirali Ustavni sud analiziraćemo šta ćemo uraditi i o skraćenju mandata pričaćemo samo u korist građana Crne Gore”, poručio je Krapović.

"Lično ne bih podržao sve kandidatkinje, ali u pitanju je politički kompromis"

On smatra da su tri izabrane kandidatkinje kredibilne da zauzmu mjesto u Ustavnom sudu, ali da ostaje žal što nije došlo do dogovora oko četvrtog. Međutim, tu očekuje dogovor manjinskih partija oko kandidata iz manjinskih naroda.

“Mislim da bi to bio veliki korak”, kazao je on.

Smatra da je Skupšina odradila dobar posao ovog puta.

“Vjerovatno ja lično ne bih podržao sve izabrane kandidate, ali u pitanju je jedan politički kompromis. U svakom slučaju, mislim da smo napravili korak naprijed i ovo će nam razriješiti veliki broj dilema i dobićemo institucionalne odgovore”, rekao je Krapović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.