Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odlikovao je pukovnika Oružanih snaga Republike Austrije Bernda Rota Medaljom za zasluge

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odlikovao je pukovnika Oružanih snaga Republike Austrije Bernda Rota Medaljom za zasluge

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odlikovao je pukovnika Oružanih snaga Republike Austrije Bernda Rota Medaljom za zasluge koja se između ostalog dodjeljuje za izuzetan doprinos unaprijeđenju prijateljstva i saradnje Crne Gore i drugih zemalja, saopšteno je iz kabineta Predsjednika.

-Predsjednik Đukanović je ukazao na kvalitet bilateralnih odnosa Crne Gore i Austrije i podsjetio da saradnja Vojske Crne Gore i Oružanih snaga Austrije traje još od 2011. godine tokom koje su realizovane brojne aktivnosti kroz koje su pripadnici Oružanih snaga Austrije prenosili svoja iskustva i dobru praksu iz različitih oblasti što je imalo brojne benefite u procesu reformi Vojske Crne Gore.

„Posebna uloga u tome pripada i pukovniku Berndu Rotu, komadantu 24. bataljona planinske pješadije austrijske vojske“, kazao je Predsjednik i dodao da je pukovnik Rot dao značajan doprinos daljem usavršavanju vojnika Vojske Crne Gore.

Đukanović je uz zahvalnost za dosadašnju saradnju, kazao da mu je izuzetno drago kada prepozna jedinstven stav podrške za dodjeljivanje ovako visokog priznanja svjedočeći izuzetnim rezultatima, koji su ujedno doprinijeli daljem snaženju veza između Crne Gore i Austrije. navodi se u saopštenju.

-Pukovnik Rot je kazao da je izuzetno počastvovan visokim državnim odlikovanjem ocjenjujući da mu je bilo zadovoljstvo što je bio u prilici da zajedno sa svojim timom i kolegama iz Vojske Crne Gore, kroz saradnju u oblasti odbrane, doprinese daljem unaprijeđenju odnosa dvije prijateljske zemlje. 

Na sastanku kojem su prisustvovali i ambasador Republike Austrije u Crnoj Gori Karl Miler, zamjenik izaslanika odbrane Heinz Trenk, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Zoran Lazarević, iskazano je opredjeljenje za dalji nastavak uspješne saradnje u cilju snaženja kapaciteta odbrane i ukupnih veza između dvije zemlje, kaže se na kraju saopštenja.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.