Medenica: Optuižnica zasnovana na pretpostavkama, cilj je privlačenje birača
Foto: Pobjeda

“Skaj nije valjan dokaz na sudu“

Medenica: Optuižnica zasnovana na pretpostavkama, cilj je privlačenje birača

Završeno je ročište za kontrolu optužnice protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, njenog sina Miloša i još 15 osumnjičenih. Medenica je kazala da je optužnica zasnovana na pretpostavkama i da cilj nije borba protiv korupcije, već privlačenje birača. Njen sin Miloš Medenica se izjasnio da nije kriv.

Odbrana tvrdi da skaj aplikacija nije pravno valjan dokaz. Vjeruju da će optužnica biti vraćena na dopunu.

Podsjećamo, Medenici je 11. novembra odlukom Višeg suda ukinut pritvor nakon žalbe odbrane Apelacionom sudu na prethodno rješenje kojim joj je bio produžen boravak u Istražnom zatvoru. Njen sin Miloš ostao je u zatvoru.

SDT je predalo optužnicu protiv Vesne Medenice i još jednog broja lica zbog sumnje da su počinili teška krivična djela, uključujući i stvaranje kriminalne organizacije.

Osim Vesne i Miloša Medenice, optužnica je podignuta i protiv Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić...

Kako se navodi u optužnici, oni se sumnjiče za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj.

SDT ih tereti i za zloupotrebu službenog položaja, neovlašćenu proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, tešku tjelesnu povreda i sprječavanje dokazivanja.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.