Rakočević:  Vrlo brzo ćemo  imati predsjedničkog kandidata

Rakočević: Vrlo brzo ćemo imati predsjedničkog kandidata

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Rakočević saopštio je da ne bi licitirao kada će izaći sa predsjedničkim kandidatom, te da će to biti vrlo brzo.

Rakočević je istakao kako je uvjeren da će proevropska opozicija ujediniti snage, a kaže i da DPS ne zanima naročito šta radi većina povodom predsjedničkih izbora.

-Ne čekamo da ostali polože karte, niti osluškujemo šta naša konkurencija ima da ponudi na izborima. Oni u središte svojih vizija stavljaju potrebu da se i prije kampanje obračunaju sa potencijalnim kandidatom DPS-a - kazao je on gostujući na televiziji E.

Dodao je i da u DPS-u “sprovode neophodne radnje koje u finalu vode do izbora kandidata”.

Govoreći o vanrednim izborima, istakao je kako postoje samo tri strukture kojima oni ne odgovaraju.

-To su URA i SNP, koji su u Vladi i Demokrate, koje kalkulišu i procjenjuju da im nije isplativo da idu na vanredne izbore - naveo je on.

Uoči sjutrašnjeg kolegijuma predsjednice Skupštine, na kojem će razgovarati o kandidatima za sudije Ustavnog suda, kazao kako on predstavlja iskorak, te da vjeruje u dijalog.

-Naši uslovi su da sudije budu izabrane na bazi stručnosti, profesionalizma i u odnosu na procjenu, da su to stručnjaci koji štite interese građana i evropsku perspektivu Crne Gore - poručio je Rakočević.

Opozicija je, prema njegovim riječima, bila spremna za dijalog i prilikom prošlog javnog poziva.

-Ali tada nije bilo zrelosti među većinom i nije došlo do kompromisa. Tada smo dobili jednostrano rješenje - zaključuje poslanik DPS-a, a prenosi Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.