Dukaj u radnoj  posjeti Opštini Zeta, cilj posjete podrška

Dukaj u radnoj posjeti Opštini Zeta, cilj posjete podrška

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, sa saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti opštini Zeta i sastao se sa predsjednikom Opštine Mihailom Asanovićem.

Tokom sastanka razgovarali su o mnogobrojnim temama koje se tiču budućeg funkcionisanja novoformirane Opštine Zeta, sa fokusom na planove i projekte opštine, finansiranje i stvaranje uslova za unapređenje njihovog rada.

“Cilj ove posjete jeste stručna podrška u organizovanju i  funkcionisanju organa ove lokalne samouprave, posebno kada je u pitanju normativni okvir i harmonizacija propisa, digitalizacija i decentralizacija lokalne samouprave sa težnjom da se što prije dostignu osnovni prioriteti, kao temelj za dobro funkcionisanje, a sve u interesu građana ovog kraja i njihovog lakšeg života i rada”, kazao je ministar Dukaj u saopštenju MJU.

On je naglasio da su za novoformiranu Opštinu Zeta vrata Ministarstva javne uprave uvijek otvorena.

"Lično ću se, i profesionalno založiti da Opština Zeta uspješno profunkcioniše i postane ne samo formalni, nego i suštinski centar koji svojim građanima daje odgovarajuće usluge i podršku za dostizanje boljeg života." kaže se u saopštenju.

Predsjednik opštine Asanović  je  predstavio aktivnosti i izazove, koji su pred novom opštinom, u cilju formiranja službi i organizovanja rada opštine.  On je kazao da se sprovode kontinuirane aktivnosti na unapređenju servisa za građane, ali i stimulisanju ambijenta za privredu.

Asanović je tom prilikom istakao da će Opština Zeta učestvovati u svim aktivnostima koje će pospješiti i ubrzati proces modernizacije i reforme javne uprave.

Pored ministra Dukaja, sastanku su prisustvovali državni sekretar Dragiša Janjušević, v.d. generalnog direktora Direktorata za efikasnu implementaciju dobre javne uprave, Husein Nurković i šefica kabineta Milica Pajović.

U ime Opštine Zeta, pored predsjednika, sastanku su prisustvovali v.d.sekretarka Sekretarijata za lokalnu upravu Slađana Anđušić i rukovoditeljka odjeljenja Sektora za finansije Vesna Maraš, kažu na kraju saopštenja.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.