Abazović: Izvoz 700 miliona eura, najveći u istoriji Crne Gore
Dritan Abazović

Abazović: Izvoz 700 miliona eura, najveći u istoriji Crne Gore

Premijer u tehičkom mandatu Dritan Abazović kazao je da je postignut novi rekord-izvoz je u 2022. godini iznosio 700 miliona eura i bio je najveći u istoriji Crne Gore.

“Nakon brojnih pokazatelja koji ukazuju da se Crna Gora ekonomski oporavlja od razorne ekonomske politike prošlog režima, želim sa vama da podijelim jednu sjajnu vijest: u 2022. godini Crna Gora je postigla rekordan izvoz u iznosu od 700.000.000 eura. Ako uporedimo izvoz 2022. sa, dosad, rekordnom 2019. godinom, izvoz je veći za čak 285 miliona eura”, naveo je Abazović na Tviteru.

Dodatno, kada se gleda pokrivenost uvoza izvozom, u 2022. godini je iznosio 19,8 odsto dok je 2019. godine iznosio svega 16 odsto.

“Ovo pokazuje da smo otpočeli sa diverzifikacijom crnogorske ekonomije, što je najvažniji zadatak ove Vlade. Crna Gora na pravom putu”, istakao je Abazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.