Jokić: Tokom ljeta veliko otvaranje žičare Kotor-Lovćen

Jokić: Tokom ljeta veliko otvaranje žičare Kotor-Lovćen

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić kazao je da je odlična dinamika radova na žičari Kotor-Lovćen, te da je sigurno da će tokom ljeta biti veliko otvaranje.

" Vjerujem da je to dobra stvar za ovaj grad i da će biti doprinos njegovoj slici i turističkoj ponudi",  kazao je Jokić.

On je za Radio Kotor rekao i da je upoznat sa primjedbama mještana koji kažu da imaju otvorena pitanja koja se odnose na eksproprijaciju.

Međutim, kako ističe, to je pitanje za državu.

"Opština nije investitor već je država dala koncesiju i treba se obratiti Vladi Crne Gore (Upravi za nekretnine) i u tom dijelu tražiti odgovor na pitanja", kazao je Jokić.

Kamen temeljac buduće žičare Kotor – Lovćen je položen 13. jula ove godine.

Planirana trasa žičare počinje od lokaliteta Dub, koji se nalazi na teritoriji opštine Kotor, u neposrednoj blizini ulaza u drumski tunel koji povezuje Kotor sa Tivtom. Trasa vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen.

Lokacija terminala Dub nalazi se unutar Grbaljskog polja, 200 metara od puta Budva – Tivat i 500 metara od aerodroma Tivat. Lokacija terminala Kuk nalazi se na visoravni Kuk na planini Lovćen, na 1,35 hiljada metara nadmorske visine. Visinska razlika između polazne i krajnje stanice biće 1,32 hiljade metara.

Žičara će biti duga oko 3,9 hiljada metara.

Kako je ranije saopšteno, projektovani kapacitet je na nivou od 1,2 hiljade putnika po satu, a očekivani broj putnika tokom prve godine njenog rada biće 400 hiljada ljudi. Žičaru će opsluživati 40 gondola, a vrijeme putovanja biće nepunih 11 minuta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.