Budva: Uhapšene dvije osobe, pronađeni narkotici

Budva: Uhapšene dvije osobe, pronađeni narkotici

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su, preduzimajući planske aktivnosti na suzbijanju tzv. ulične prodaje opojnih droga, zaplijenili opojnu drogu marihuana, kokain, ekstazi, kao i novac za koji se sumnja da potiče iz izvršenja krivičnih djela, te uhapsili dvije osobe.Po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, budvanska policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi N.A. (30) iz Republike Srbije sa boravkom u Budvi, saopštila je Uprava policije.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, pronađeno je više manjih pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne težine oko 35 grama, biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana oko 16 grama, dvije vage za precizno mjerenje, mobilni telefon i novac u iznosu od 5.200 eura za koje se sumnja da su stečeni prodajom opojne droge.

Takođe, pripadnici budvanske policije su u saradnji sa službenicima Posebne jedinice policije izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „Citroen c3“, budvanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao A.L. (28) iz Budve.

"Pronađeno je i oduzeto 734 grama opojne droge marihuana, manja količina opojne droge kokain, 28 komada tableta ekstazi, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefon, novac u iznosu od 975 eura za koji se sumnja da je stečen prodajom opojne droge, kao i vozilo koje je korišćeno za prevoz opojnih droga", navodi se u saopštenju.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih doga N.A. i A.L. su, kako sukazali iz UP, lišeni slobode i uz krivične prijave privedeni nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Osim toga, dodaju iz policije. u jos tri odvojena slučaja budvanska policija je zaplijenila manje količine opojne droge i to od lica S.D. (32) i A.N. (23) iz Ruske Federacije i A.O. (23) iz Podgorice.

Protiv ovih lica su podnijete prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.