Policija: U saopštenju Savković Vukčević nema krivične ni prekršajne odgovornosti, nema potrebe da daje izjavu

Policija: U saopštenju Savković Vukčević nema krivične ni prekršajne odgovornosti, nema potrebe da daje izjavu

U vezi prijave podnijete protiv poslanice DPS-a Nele Savković Vukčević, službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su uvidom u spise predmeta ocijenili da se u navedenim radnjama ne stiču elementi prekršajne odgovornosti, te da nema potrebe za dodatnim prikupljanjem obavještenja, saopšteno je iz Uprave policije. Takođe, kako navode iz UP, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu izjasnio se da se u ovom događaju ne stiču elementi krivičnog djela.

Podsjećamo, Savković Vukčević dobila je poziv da se javi u CB Podgorica, a povodom saopštenja u kojem je komentarisala rad Udruženja novinara Crne Gore i dodjelu godišnjih nagrada tog udruženja – ruskom propagandnom glasilu Sputnjik čije je emitovanje zabranjeno u državama EU.  Nju je prijavio predsjednik Udruženja novinara Tihomir Burzanović.

“Odjeljenju bezbjednosti Podgorica je juče, 28. januara 2023. godine, T.B., kao predsjednik Udruženja novinara Crne Gore, podnio prijavu protiv N.S.V. On je u prijavi naveo da N.S.V. u svom autorskom tekstu objavljenom na jednom portalu iznijela niz neistina i kleveta na njegov račun, te da sve ima za posledicu ugrožavanje njegove sigurnosti i članova njegove porodice. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u ovom događaju ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te da službenici policije cijene postojanje prekršajne odgovornosti”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici su, kako se navodi, shodno zakonom propisanim nadležnostima, telefonskim putem obavijestili N.S.V. da je protiv nje podnijeta prijava i da je potrebno da pristupi u službene prostorije policije kako bi se od nje prikuplia obavještenja u svojstvu građanina na okolnosti navedene prijave.

“U međuvremenu službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su uvidom u spise predmeta ocijenili da se u navedenim radnjama ne stiču elementi prekršajne odgovornosti, te da nema potrebe za dodatnim prikupljanjem obavještenja”, kazali su iz policije,  a prenosi CdM.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.