Boing najavio otvaranje deset hiljada novih radnih mjesta
Ilustracija

Boing najavio otvaranje deset hiljada novih radnih mjesta

Boing (Boeing) je najavio da će ove godine zaposliti deset hiljada radnika, zbog povećanja proizvodnje mlaznih aviona nakon pandemije koronavirusa.

Kompanija je povećala svoju radnu snagu za oko 14 hiljada radnika u prošloj godini na 156 hiljada.

Oni su takođe najavili da će smanjiti broj zaposlenih unutar nekih funkcija podrške, kako bi bolje uskladili resurse za podršku trenutnim proizvodima i razvoju tehnologije, prenose Nezavisne novine.

Kompanija nije željela da saopšti koliko će radnih mjesta ukinuti tokom ove godine.

Velik dio novih zapošljavanja dogodiće se u Boeing-ovim poslovnim jedinicama, kao i u inženjeringu i proizvodnji, kako bi se zadovoljila rastuća potražnja avio-kompanija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.