Savković Vukčević: UNCG, bastion šovinizma i najgore propagande, a ne esnafsko udruženje
Nela Savković Vukčević, Foto: DPS

Savković Vukčević: UNCG, bastion šovinizma i najgore propagande, a ne esnafsko udruženje

Nevladina organizacija, Udruženje novinara Crne Gore, koja je u svom nazivu zloupotrijebila profesiju novinara i činjenicu da je registrovana u našoj državi, zapravo je bastion anticivilizacijskog djelovanja, i najgore propagande koja je protjerana sa evropskih prostora, zato što promoviše rat i ubijanje, saopštila je danas Nela Savković Vukčević, članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore i poslanica u Skupštini Crne Gore.

Savković Vukčević poručuje da ova nevladina organizacija želi da ostavi utisak da predstavlja novinare Crne Gore, a ne grupu šovinista i nacionalista koji koriste etar ove države i medijske instrumente da zastupaju tuđe interese.

"U tom prevarnom svojstvu, sprovode svoje subverzivne akcije prema Crnoj Gori. Zato su nagradu za najbolji portal u 2022. godinu dodijeli Sputniku, tj. onom mediju kojem je Vijeće Evropske unije obustavilo emitovanje zbog “sprovođenja akcije dezinformacije i manipulacije informacijama protiv EU i njenih država članica”. Najava saradnje ove NVO koja se lažno predstavlja kao strukovna, sa Savezom novinara Rusije, kao i dodjela nagrade za najbolji medijski poduhvat u 2022. godini Bratislavu Stojiljkoviću, osobi kojoj je zabranjeno da kroči u Crnu Goru, samo su dio agende koji sprovode “novinari u civilu” koji se kriju iza naziva “Udruženje novinara Crne Gore”, istakla je poslanica DPS-a u saopštenju.

Sve je ovo naglašava očekivana refleksija trenutnog stanja u Crnoj Gori i posljedica dvoipogodišnjeg posrnuća, za vrijeme Krivokapićeve i Abazovićeve vlade, kada su šovinizam, nacionalizam, i najgora ratna propaganda postali “nova normalnost”.

"S obzirom na to da se UNCG promoviše u zemlji i regionu kao strukovno udruženje, i pokušava da stvori utisak da iza njihovih nacionalističkih i bizarnih akcija stoji novinarski esnaf naše države, skrećemo pažnju državnim organima i organizacijama koje na bilo koji način učestvuju u finansiranju ovakvih aktivnosti, da su saučesnici u podrivanju ugleda evropske Crne Gore, i da ćemo takvu njihovu aktivnost problematizovati medijski ali i pred nadležnim organima", zaključila je Savković Vukčević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.