Uhapšeni Ranko Radulović i Željko Matijašević, prijetili advokatu
Ilustracija

Ugrožavanje sigurnosti

Uhapšeni Ranko Radulović i Željko Matijašević, prijetili advokatu

Nikšićani Ranko Radulović i Željko Matijašević uhapšeni su zbog prijave da su prijetili advokatu Srđi Lješkoviću, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su jutros lišili slobode R.R. (62) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu advokata S.Lj., dok je Ž.M. (56) iz Nikšića lišen slobode zbog istog krivičnog djela izvršenog putem pomaganja, saopštila je Uprava policije.

Naime, policija je postupala po prijavi advokata Lješkovića koju je podnio juče, a u kojoj je naveo da se u neposrednoj blizini njegove porodične kuće u naselju Kočani pored njega parkiralo vozilo u kojem su se nalazili Matijašević i Radulović a kojom prilikom je primijetio da Radulović kod sebe posjeduje vatreno oružje – pušku.

"S.Lj. je naveo u prijavi da mu je R.R. u više navrata, dok se nalazio u Istražnom zatvoru, upućivao prijetnje preko Ž.M", stoji u saopštenju.

Danas je nikšićka policija, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste Ž.M. i R.R., kao i vozila u vlasništvu Ž.M.

Prikupljena su obavještenja od prijavljenih lica, a o svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se R.R. i Ž.M. liše slobode zbog gore navedenih krivičnih djela - zaključuju iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.