Spasioci pronašli tijelo dječaka iz Herceg Novog za kojim se traga osam dana
Foto: Arhiva

Kod rta Oštro

Spasioci pronašli tijelo dječaka iz Herceg Novog za kojim se traga osam dana

Tijelo trinaestogodišnjeg N.V. pronađeno je ispod tvrđave Fort Oštra na istoimenom rtu, na zapadnoj strani ulaza u Boku.

Potraga za dječakom trajala je osam dana.

Tijelo je pronađeno neposredno nakon što je završena današnja potraga.

"Vijestima" je nezvanično saopšteno da je spasiocima stiglo obavještenje da je u moru u blizini tog rta uočeno beživotno tijelo.

Ekipe su se, kako je rekao sagovornik "Vijesti", odmah uputile ka naznačenoj poziciji koja se nalazi u teritorijalnim vodama Republike Hrvatske.

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama u skladu sa Nacionalnim planom traganja i spašavanja na moru nastavila je jutros potragu.

Pretraživan je akvatorijum zapadno i jugozapadno od hotela "Plaža" u Herceg Novom prema Sutorini, Njivicama i rtu Kobila.

Učestvovalo je više plovila državnih službi i privatnika, kao i helikopter Vojske Crne Gore i dron sa termovizijskom kamerom Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL).

Ronioci RCUD-a, Mornarice Vojske Crne Gore, UPSUL-a i Službe zaštite i spašavanja Kotor detaljno su više sati pretraživali podmorje.

5464624viberimage20230125090925562ff

Foto: UPSUL

Pretraga podmorja je u ovom području sprovedena korišćenjem 3D sonara sa plovila Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore - to plovilo prvo je pretražilo pojas od obale do dubine od 15 metara, a nakon toga i pojas do dubine od 30 metara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.