Kordić: Očekujem da Mandić bude kandidat DF-a za predsjednika Crne Gore
Simonida Kordić, Foto: Skupština Crne Gore

Kordić: Očekujem da Mandić bude kandidat DF-a za predsjednika Crne Gore

Očekujem da kandidat Demokratskog fronta (DF) za predsjedničke izbore bude Andrija Mandić, kazala je sinoć poslanica te partije i predsjednica Ustavnog odbora, Simonida Kordić.

Kako je navela, Demokratski front će svakako imati svog kandidata.

”Vjerujem i očekujem da to bude Andrija Mandić. Na ovim predsjedničkim izborima ćemo vidjeti najmanje tri relevantna kandidata – jedan će biti kandidat režima, jedan koji ima podršku centara uticaja van Crne Gore i jednog narodnog kandidata”, smatra Kordić.

Kordić očekuje da će u četvrtak završiti sa saslušanjima svih kandidata za sudije Ustavnog suda.

”Nadam se i očekujem da će Ustavni sud biti kompletiran”, saopštila je Kordić za Adria TV.

Jedino kompletan Ustavni sud može biti operativan i može dovesti do deblokiranja procesa.

U formalnom smislu izbori bilo koji, predsjednički, lokalni, parlamentarni, se mogu održati bez postojanja Ustavnog suda.

”Ne postoji procesna mana koja bi nastala u slučaju da se izbori održe a da Ustavnog suda nema. Međutim, u efektuiranju izbornog procesa i stvaranju izbornih posljedica koje proističu iz volje građana, očigledno da ima nepremostivih prepreka u slučaju kada Ustavnog suda nema”, poručila je Kordić za Adria TV.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.