Medvedev: Moguće formiranje vojnog saveza država koje nerviraju Amerikanci
Dimitrij Medvedev

Medvedev: Moguće formiranje vojnog saveza država koje nerviraju Amerikanci

Bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da će Zapad beskonačno pokušavati da uništi Rusiju i najavio moguće formiranje novog vojnog saveza na globalnom nivou.

“Nakon sastanka u Ramštajnu i snabdevanja Kijeva teškim naoružanjem nema sumnje da će naši neprijatelji beskonačno pokušavati da nas razbiju ili čak unište. A imaju dovoljno oružja za to. Takođe bi mogli da počnu da proizvode novo, ako bude bilo potrebno“, naveo je na Telegramu Medvedev, koji je sada zamjenik predsjednika Savjeta za bezbjednost Rusije.

Kako prenosi TASS, on je naveo da u slučaju “priduženog sukoba“ može doći do formiranja nove vojne alijanse koju će činiti države koje “nerviraju Amerikanci“.

Prema njegovim riječima, svijet će ponovo postati “stabilno mjesto“ kada SAD napuste Evropu i “ono što će ostati od jadnih Ukrajinaca, osim ako ne bude kasno“.

Zemlje koje vojno podržavaju Kijev dogovorile su se u petak na sastanku u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Njemačkoj o slanju više oklopnih vozila, sistema protivvazdušne odbrane i municije.

Kijev je od Berlina zatražio isporuku tenkova Leopard 2, o čemu Njemačka još uvek nije odlučila jer Zapad strahuje, uprkos uvjeravanjima Ukrajinaca, da bi Kijev mogao da izazove eskalaciju sukoba koristeći to oružje da izvrši udare na dubinu ruske teritorije i na vazduhoplovne i pomorske baze na Krimu, poluostrvu koje je Rusija pripojila 2014. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.