U Španiji zaplijenjeno tri tone kokaina, vrijednosti 180 miliona eura
Ilustracija

Blizu Kanarskih ostrva

U Španiji zaplijenjeno tri tone kokaina, vrijednosti 180 miliona eura

Španske vlasti zaplijenile su kod Kanarskih ostrva tri tone kokaina, procijenjene vrednosti 180 miliona eura, na teretnom brodu koji je plovio iz Brazila za Letoniju. Brod "Blum" grčke kompanije presretnut je 360 kilometara od luke Santa Kruz, navodi se u izvještajima međunarodne pomorske štampe, prenosi grčki "Katimerini".

Međunarodna baza podataka o transportu navodi da je "Blum" jedino plovilo kompanije "Rentur čartering" sa sjedištem u Grčkoj, navodi "Katimerini".

Brod koji je plovio pod zastavom Togoa je, navodno, koristio ometače praćenja, a poslednji put je prenio signal 17. januara.

"Blum" je isplovio iz luke Santos u Brazilu 20. decembra. Njegovo odredište bila je Riga u Letoniji.

Agenti španskog carinskog broda zaplijenili su teretni brod i odvezli ga na Tenerife.

Po dostupnim informacijama, uslijedila je opsežna bezbjednosna operacija vojnih i civilnih vlasti u kojoj su učestvovali i ronioci, a trajala je više od pet sati.

Vrednost droge se procjenjuje na 180.000.000 eura.

Informacije koje su do sada zvanično objavljene ne govore šta se dogodilo sa posadom, ali neki izvještaji u Španiji tvrde da je posada uhapšena, navodi grčki portal.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.