U Španiji zaplijenjen duvan vrijedan 37,5 miliona eura
Ilustracija

Izbjeglice iz Ukrajine upravljale sa tri ilegalne fabrike

U Španiji zaplijenjen duvan vrijedan 37,5 miliona eura

Španska policija saopštila je 22. januara da je razbila kriminalni lanac koji je upravljao s tri ilegalne fabrike duvana u kojima su Ukrajinci koji su pobjegli u Španiju poslije ruske invazije radili "nagurani" u improvizovane jedinice za smještaj.

anda je optužena za šverc "velikih količina" duvana od kojeg je pravila cigarete falsifikovanih marki koje se prodaju širom Španije, kao i u susjednim zemljama, objasnila je Civilna garda u saopštenju.

U Španiji je uhapšeno 27 osoba u okviru istrage sprovedene uz pomoć evropske policijske agencije Europol.

Zaplijenjeno je deset tona duvana u listu i 3,5 miliona paklica cigareta ukupne vrijednosti 37,5 miliona eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.