Ajkule napale delfina u blizini plaže u Sidneju, spasioci rastjerali kupače i surfere

Nakon što su ajkule napale delfina u blizini obale u Sidneju, spasioci su rastjerali kupače i surfere. Jedan od očevidaca rekao je da je ajkula bila dugačka bar tri metra i da se ustremila na delfina, tako da nije ni obraćala pažnju na ljude.

Bik-ajkule (ajkule zambezi) napale su delfina u subotu ujutru kod plaže Šeli u blizini Menlija, saopštili su spasioci Novog Južnog Velsa.

Kako su naveli u saopštenju, dron je utvrdio da u tom području ima više ajkula, zbog čega su plaže zatvorene

Snimci koji su napravljeni dronom, a koje su spasioci objavili, pokazuju najmanje dvije ajkule i delfina koji je plivao sa vidljivim povredama na repu i boku. Delfin je kasnije uginuo.

Svjedok napada Emili Peterson rekla je za medije da je jedna od ajkula bila duga oko tri metra.

"Oko 20 metara od obale vidjela sam delfina kako pliva i sjenku sa desne strane. Okrenula sam se na drugu stranu i vidjela bik-ajkulu dugačku tri metra, ali nije čak ni gledala u mene, samo je išla na delfina", rekla je Petersonova.

Džols Farel, potpredsednica Organizacije za spasavanje i istraživanje kitova u Australiji, rekla je da se pretpostavlja da se delfin u startu nije osjećao dobro i da je zato prišao obali, što je i privuklo ajkule.

Rijetki su fatalni napadi ajkula na ljude u Sidneju. U februaru prošle godine, čovek je poginuo u blizini plaže Litl bej na jugoistoku grada, u prvom fatalnom ničim izazvanom napadu ajkule u Sidneju od 1963. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.