Medvedev: Rusija će pobijediti i u ovom ratu

Medvedev: Rusija će pobijediti i u ovom ratu

Zamjenik predsjednika ruskog Savjeta bezbjednosti Dmitrij Medvedev ocijenio je da je sukob Rusije sa Ukrajinom i Zapadom novi Otadžbinski rat i istakao da će Rusija pobijediti u njemu, kao što je to bilo i 1812. i 1945. godine.

Kako prenosi Sputnjik, ranije je šef diplomatije Evropske unije Žozep Borel u jednom govoru rekao da je Rusija navikla da se bori do kraja i podsjetio na njene pobjede nad Napoleonom i Hitlerom i pozvao na naoružavanje Ukrajine.

„Bravo za Borela sa njegovim beživotnim licem. Podsjetio je da je naša zemlja pobijedila Napoleona i Hitlera. Vidite, on je sam utvrdio ovu analogiju. U skladu sa tim, ukrajinski nacisti i Zapadna Evropa su direktni naslednici onih koji su ratovali protiv Rusije. I čini se da je rat protiv njih postao novi Otadžbinski rat. Pobijedićemo. Kao što smo 1812. i 1945. godine“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Prethodno je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na godišnjoj konferenciji za medije izjavio da su SAD, „kao što je Napoleon mobilisao skoro cijelu Evropu protiv Ruske imperije, kao što je Hitler mobilisao i osvojio, stavio pod oružje većinu evropskih zemalja i bacio ih protiv Sovjetskog Saveza, organizovale koaliciju skoro svih Evropljana, članica i ne samo članica NATO, članica EU, a preko Ukrajine posredno ratuju protiv Rusije sa istim zadatkom – konačnim rešenjem ‘ruskog pitanja'“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.