Zaplijenjeno tri tone kokaina na teretnom brodu, uhapšeni svi članovi posade

Zaplijenjeno tri tone kokaina na teretnom brodu, uhapšeni svi članovi posade

Španska policija presrela je u blizini Kanarskih ostrva teretni brod na kojem je pronađeno oko tri tone kokaina. Uhapšeno je svih petnaest članova posade.

Teretni brod Blume pod zastavom Toga, bio je na putu iz Južne Amerike prema Evropi kada je presretnut uz sjeverozapadnu obalu Afrike, oko 193 nautičke milje od luke Santa Cruz de Tenerife.

Brod je prebačen u luku Santa Cruz de Tenerife oko 13 sati u četvrtak, 19. januara a svih 15 članova posade uhapšeno, prenosi FleetMon.

Teretni brod navodno je 20. decembra isplovio iz luke Santos u Brazilu, a odredišna luka broda je Riga u Litvaniji. Brod su u utorak presreli agenti specijalne operacije Flumar nakon što je privukao pažnju vlasti, javljaju lokalni mediji.

Droga je zaplijenjena zahvaljujući zajedničkoj akciji španske Nacionalne policije, Guardie Civil i carine. Tri tone kokaina na crnom tržištu vrijedi oko 180 miliona eura.

Teretni brod Blume (IMO: 8649993) od 4.325 dwt, izgrađen je 2005. godine. Dug je 96 metara, a plovi pod zastavom Toga.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.