Bečić: Naša ruka dogovoru o zajedničkom kandidatu je ispružena, ali ne zadugo
Aleksa Bečić

“Ponuda je snage i mudrosti a ne slabosti“

Bečić: Naša ruka dogovoru o zajedničkom kandidatu je ispružena, ali ne zadugo

U prethodnim danima Demokratska Crna Gora je kao čin dobre volje iskazala javno stav da se partije slične programske orijentacije ujedine oko zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima. Ova ponuda je bila dobronamjerna i usmjerena na pravičan cilj i sigurnu budućnost naše zemlje koja bi bila ostvarena pobjedom zajedničkog kandidata, najvjerovatnije već u prvom krugu, saopštio je danas lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Veoma je poručuje Bečić pogrešno ovaj čin dobre volje tumačiti kao našu slabost.

To je kako naglašva izraz snage, državničke mudrosti i prije svega odgovornosti prema građanima i državi.

“Sasvim je jasno da bi zajednički kandidat ključnih građanskih partija bez većih problema odnio pobjedu na predsjedničkim izborima. Jasno je zašto to pojedinima ne odgovara, pa nelagodu zbog toga i ne skrivaju, ali nije jasno zašto partijama slične orijentacije to ne odgovara. Umjesto da razumno politički promisle ovu odluku, naši potencijalni partneri najavljenim činom odbijanja naše ponude mogu da ponesu teško breme odgovornosti ukoliko zbog razjedinjenosti građanskog bloka ojača ili pobijedi politika kriminala, korupcije, ekstremizma i podjela“, pojasnio je Bečić.

To bi naglašava značilo ugrožavanje demokratskog razvoja i dalje usporavanje evropskog puta.

Pozvao je na odgovornost sve partije i političke aktere koji se prirodno nalaze na sličnim pozicijama braneći Crnu Goru od kriminala i podjela, da se još jednom razumno i prije svega odgovorno ponesu prema odlukama koje će donijeti jer pobjednička formula postoji i vrlo je jednostavna.

“Što se Demokrata tiče, naša ruka je ispružena ljudima koji vole svoju zemlju, koji vjeruju u njenu evropsku budućnost i koji su spremni da se bore protiv podjela koje su nam nanijele toliko zla. No, moramo ovom prilikom jasno reći da snaga Demokrata leži u našoj energiji, političkoj mudrosti i spremnosti na borbu u svim uslovima. To jednostavno znači da ukoliko zbog nedostatka vizije i odgovornosti, nepromišljeno partije sličnih orijentacija ne postignu dogovor o zajedničkom kandidatu, Demokrate će kao snažna partija imati kandidata. Dakle, naša ruka dogovoru o zajedničkom kandidatu je ispružena, ali ne zadugo“, zaključio je Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.